fbpx

KING ICT Sarajevo odsad unutar zajednice Bit Alijansa

KING ICT Sarajevo odsad je ponosni član Bit Alijanse. Radi se o zajednici koja broji 50 IT firmi i članica i preko 80 partnerskih institucija s kojima aktivno radi na unaprjeđenju potencijala i poslovnog ambijenta IT industrije na području BiH.

Iz Bit Alijanse poručuju kako ih veseli što im se pridružila regionalno renomirana kompanija kao što je KING ICT Sarajevo te ističu kako je zajednica, zajedno sa svojim članovima, postavila temelje pozicioniranja IT industrije kao strateške u BiH.

„KING ICT u Bosni i Hercegovini uspješno posluje već 15 godina i dokaz smo da nema potrebe da za velikim idejama, projektima, resursima i pameću tragate dalje od naše zemlje. Potrebna je samo veća zainteresiranost i otvorenost da se ulaže u napredna rješenja IT sektora i to je jedan od segmenata za koji ćemo se posebno zalagati udruženi s kolegama iz Bit Alijanse. Raduje nas što postoji ovakva zajednica koja omogućava udruživanje IT sektora s ciljem jačanja utjecaja, zajedničkog doprinosa na poboljšanju odnosa prema ovoj industriji i rada na unapređenju poslovnog ambijenta u BiH, a posebno investicija u IT sektor, bez čega ne možemo uhvatiti korak sa savremenim svijetom.”, rekao je za Bit Alijansu direktor KING ICT-a Sarajevo, Adis Pobrić.

Sporazum o pridruživanju Adis je potpisao s izvršnom direktoricom Bit Alijanse, Tatjanom Vučić.