fbpx

Plamenko Barišić na panelu o poslovanju u svijetu cyber prevara

S ciljem obilježavanja Međunarodnog tjedna svijesti o prevarama, održana je druga po redu konferencija o opasnostima prevara i korupcije.  Međunarodni tjedan svijesti o prevarama pokrenula je Udruga međunarodnih ispitivača prevara 2000. godine i od tada su se brojne organizacije širom svijeta priključile inicijativi kako bi podigle svijest o nužnosti borbe protiv ovih opasnosti.

U sklopu konferencije organizovan je i panel na temu “Novo sigurno – poslovanje u svijetu kibernetičkih prevara” na kojem se govorilo o kibernetičkoj sigurnosti i napadima za vrijeme pandemije, kada su online alati komunikacije dobili na posebnoj važnosti.

Predstavnik KING ICT-a bio je predsjednik Uprave, Plamenko Barišić, koji je govorio o saradnji s NATO-om te o zanimljivostima Kingovih projekata iz područja informacijske sigurnosti. Osvrnuo se i na najveće nedostatke u sferi informacijske sigurnosti i upozorio na najčešće „bolne točke“ na sistemima.

Osim toga, na panelu se otvorila tema Compliance poslovanja, odnosno utjecaja zakonodavnog okvira na porast potražnje za uslugama iz područja informacijske sigurnosti. Dakako, neizostavna tema bili su i izazovi i promjene koje je donijela pandemija te kako im se suprostaviti.

Zanimljiv i dinamičan, panel je tek dio ove hvalevrijedne konferencije koja će se, nadamo se, održati i naredne godine.