fbpx

Uspješno smo priveli kraju KING Akademiju 2020

Program besplatne edukacije i plaćene prakse i ove je godine zainteresovo brojne studente, a izabrano je 29 najboljih. Akademija se održala online te je nakon dvije sedmice predavanja uslijedio odabir studenata koji će započeti s praktičnim djelom, odnosno s praksom. Odabrano je šestero studenata koji su dobili priliku iskusiti rad u projektnom timu, na konkretnom projektu i u agilnom okruženju.

Na praksi su sudjelovali: Ardita Šalja (BA), Kristijan Maoduš (.NET developer), Roberto Ljubas (QA), Marko Soldo (DBD), Marko Grozaj (JAVA developer) i Marko Pogačić (.NET developer). Naši studenti svoja su stečena znanja morali pokazati na Internom projektu, a kroz cijeli proces vodili su ih mentori, odnosno Kingovi stručnjaci po raznim rolama.

Tema projekta bila je izrada aplikacije za organizaciju kupovine poklona kolegama slavljenicima. Cilj je skratiti postupak prikupljanja imena zainteresovanih za učešće i kupovanje poklona, uvesti predlaganje poklona i glasanje za isti te pojednostavniti proces evidencije skupljenih priloga. Aplikacija je nazvana „King Team Gifts“, a radi se o Web aplikaciji koja digitalizira proces darivanja kolega.

Akademiju smo završili Show Offom na kojem su Akademci pokazali kako su razvili aplikaciju. O uspješnosti ovogodišnje Akademije svjedoči i podatak da je u Kingovom timu ostalo nekoliko studenata kojima je ponuđen ugovor.

Čestitamo svim studentima, a pogotovo našim novim Kingovcima