Za NATO ugovoren najveći dosad međunarodni projekat KING ICT-a

Mons, Belgija, 9. jula 2020. – KING ICT potpisao je novi ugovor s NATO-ovom Agencijom za komunikacije i informacije u području kibernetičke sigurnosti.  To je dosad najveći međunarodni ugovor KING ICT-a, a dobijen je na međunarodnom konkursu RFQ-CO-15569-SIEM Infrastructure Refresh. Vrijednost osnovnog dijela ugovora je 7,8 miliona €.

Strogi kriteriji odabira implicirali su izradu profesionalne ponude kojom je dokazano traženo iskustvo, raspolaganje timom stručnjaka te znanje potrebno za izradu optimalnog dizajna i implementacije najsavremenijih rješenja iz domene kibernetičke sigurnosti i IT infrastrukture.

Ugovor uključuje isporuku i implementaciju SIEM rješenja za upravljanje sigurnosnim zapisima i događajima s kompletnom, najsavremenijom IT infrastrukturom te uslugama isporuke, implementacije, edukacije i garancije.

SIEM rješenje ključan je sistem pri obavljanju zadaća odbrane od kibernetičkih napada i koristit će se u sklopu usluga koje NATO Cyber Security Centre u sklopu NCIA agencije isporučuje NATO-u.

Nakon prethodnog rada na NATO projektima, ovaj je projekat još jedan korak u nastavku širenja poslovanja KING ICT-a na zapadnoevropska tržišta.

„Stručnjaci u hrvatskim firmama imaju veliko znanje i iskustvo koje se cijeni na međunarodnoj razini. Zahvalni smo svima koji su nam ukazali povjerenje i postali dio tima ovog projekta ustupajući resurse. Raduje nas što smo dio priče u kojoj smo to mogli demonstrirati i dobiti povjerenje za ovako važan posao. Ovaj projekat vidimo kao veliku priliku i na nama je odgovornost u daljnjem dokazivanju naših sposobnosti u isporukama rješenja i usluga u najzahtjevnijim okruženjima i prema najstrožim standardima. To će, nadamo se, otvoriti brojna vrata i drugim hrvatskim firmama i stručnjacima.“, kažu iz KING ICT-a.

Vijest je objavljena i na službenim stranicama NCIA-a.